kaufland.bg/recepti
Фланк стек на фурна
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
700 г | фланк стек |
2 скилидки | чесън |
3 с.л. | маслиново масло |
1 /4 ч.л. | пушен лют пипер |
1 /4 ч.л. | черен пипер |
1 /4 ч.л. | риган |
1 щипка | сол |
сокът от 1 лайм |
Приготвяне
- 1
Лютият пипер, риганът и черният пипер се смесват със стритите на паста скилидки чесън, сока от лайм, маслиновото масло и солта.
- 2
Месото се слага в купата с маринатата и се оставя да престои 24 часа в хладилник, като периодично се обръща След това се изважда и се оставя да престои един час на стайна температура, преди да се готви.
- 3
Фурната се включва на грил програма. Скарата във фурната се слага на най-горното ниво. Месото се подсушава и се слага в тава с незалепващо покритие.
- 4
Пече се 5–6 минути. Обръща се и се пече още толкова. Преди да се нареже, месото се оставя да почине за 5–6 минути и се сервира.