Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Фокача на грил с песто от магданоз

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 парчета)

500 г бяло пълнозърнесто брашно K-Bio
30 г прясна мая
4 с.л. рапично олио
1 с.л. сол
4 с.л. нарязани зелени подправки (пр. розмарин и мащерка)
250 мл хладка вода

За магданозеното песто:

1 връзка магданоз
1 скилидка чесън
2 сушени домата в зехтин
20 г орехи
5 с.л. зехтин
Сол, прясно смлян пипер
200 г чери домати
Няколко листенца босилек

Приготвяне

    1

Брашното се пресява в купа, в средата се прави кладенче, в което се надробява маята, разбърква се с малко хладка вода, покрива се с кърпа и се оставя за около 20 мин. След това се добавят останалата вода, рапичното олио, солта и подправките и всичко се омесва заедно, докато не се получи меко и еластично тесто, което се оставя да „почине“ за около 60 мин.

    2

За пестото – магданозът се измива, подсушава и листенцата се накъсват. Скилидката чесън се обелва, разрязва се наполовина и се пюрира заедно с магданоза, сушените домати, орехите и зехтина. Получената смес се подправя на вкус със сол и пипер. Чери доматите се измиват и разрязват на половинки.

    3

Тестото отново се размесва, разделя се на 8 части, всяка от които се разточва на тънка фокача, която се оставя за нови 20 минути. Фокачата се пече от двете страни. От горната страна се намазва с песто, покрива се с чери доматките, украсява се с листенца босилек и се сервира.