Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Френска рибена супа

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

2 цели мерлузи (около 500 г)
1 стрък праз (само бялата част)
1 моркова
1 домат
1 глава лук
2 стръка целина
1 корен пащърнак (50 г)
1 к. ч. зехтин
3-4 зърна черен пипер
1 дафинов лист
2 стръка прясна мащерка (1 ч. л. суха)
1 ч. л. сол

Приготвяне

    1

Рибата се изчиства и се измива добре. Нарязва се на едри парчета, слага се в тензух заедно със зърната черен пипер и дафиновия лист и се прави вързопче. Поставя се в дълбока тенджера и се залива с 1,5 л студена вода.

    2

Празът и целината се нарязват на ситно, морковът и лукът – на дребни кубчета, а пащърнакът – на тънки ивички. Зеленчуците се добавят в тенджерата с рибата. След като водата кипне, всичко се вари около 15 минути.

    3

Тензухът с рибата се изважда и когато изстине, се отделят костите, като месото се запазва. Междувременно зеленчуците се посоляват, налива се зехтинът и се варят още 10 минути на тих огън.

    4

Когато супата е готова, се прибавя рибното месо, нарязано на дребни парчета, и листата от мащерка. Варят се около 5 минути.

    5

Доматът се обелва, почиства се от семената и се нарязва на ситни кубчета. На дъното на всяка порционна купичка се поставят по няколко парчета от домата и върху него се сипва от супата.