Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Фусили с чушки и кренвирши

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

1 пакет фусили (400 г макарони)
1 глава лук
3-4 с. л. олио
5-6 червени чушки
1 /2 буркан консервирани домати
1 ч. л. босилек
1 /2 ч. л. мащерка
200 г заквасена сметана
200-250 г извара
2 кренвирша
3 филии стар хляб
100 г кашкавал
сол на вкус
зехтин за поръсване

Приготвяне

    1

Фусилите се варят в кипнала подсолена вода около 5 минути и се изцеждат.

    2

Лукът се наситнява, запържва се в сгорещеното олио, прибавят се нарязаните на ивички чушки и се разбърква. Сипват се пасираните домати и се оставя да ври около 5–6 минути. Овкусява се с подправките, разбърква се и се оттегля от огъня.

    3

Сметаната и изварата се разбъркват, докато се получи еднородна смес. Постепенно към тях се прибавя приготвената лучена запръжка и се разбърква. Добавят се нарязаните на колеца кренвирши и сварените и изцедени фусили и се разбърква отново.

    4

Хлябът се натрошава наситно, поръсва се с настъргания кашкавал и зехтина и се разбърква.

    5

Фусилите със сметановата смес се пресипват в намаслена тавичка и се поръсват с овкусените трохи хляб. Пече се в предварително загрята до 220 градуса фурна до зачервяване.