Хамбургер в арабска питка
Продукти (1 парче)
За тестото:
250 г | нискомаслена извара |
100 г | настърган кашкавал |
3 | яйца |
За соса:
12 с.л. | майонеза |
3 с.л. | доматено пюре |
4 с.л. | вода от краставиците |
1 с.л. | горчица |
За плънката:
250 г | телешка кайма |
60 г | топено сирене |
салата айсберг | |
2 | домата |
корнишони | |
1 | глава лук |
олио (за пържене) |
Съвет
-
По желание се добавят подправки.
Приготвяне
- 1
За тестото: Фурната се загрява на 180° (горен/долен реотан). Изварата се смесва добре с настъргания кашкавал и яйцата. Подправя се със сол и черен пипер. Тестото се разстила на тънко върху тава, застлана с хартия за печене. Пече се за около 20 минути.
- 2
За сосът: Майонезата с доматеното пюре, водата от краставиците, горчицата, солта, череният пипер и червеният пипер на прах се разбъркват добре. Подправят се на вкус с доматено пюре и подправки.
- 3
За плънката: Тиганът се загрява с малко олио и в него се задушава лукът, докато стане прозрачен. След това се изважда и оставя настрана. Слага се каймата и се запържва до получаване на трохи. Подправя се със сол и черен пипер.
- 4
За хамбургерът:Тестото се оставя да се охлади леко и се намазва със соса. Изсипват се каймата и салатата върху соса и отгоре поръсва с останалите продукти нарязани на кубчета. Накрая внимателно се навива на рулото с помощта на хартия за печене и се сервира нарязано на филийки.