kaufland.bg/recepti
Хляб с маслини
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
30 гр | мая (1 с.л. суха) |
800 гр | брашно (тип 500) |
1 с. л. | сол |
4 с. л. | олио |
4 с. л. | прясно мляко |
3 с. л. | мед |
20 | маслини (без костилки) |
Приготвяне
- 1
Маята се разбърква с 2-3 с. л. брашно и 1 и 1/2 ч. ч. хладка вода. Оставя се за 10 минути, за да шупне.
- 2
Брашното се пресява, добавят се солта и маслините, нарязани на парченца, и всичко се разбърква. Прави се кладенче, в което се слагат олиото, млякото, медът, закваската и 1 1/2 ч. ч. хладка вода.
- 3
Замесва се меко и еластично тесто. Покрива се с три кърпи – суха, мокра и отново суха, и се оставя да втасва, докато удвои обема си. Тестото се омесва отново и се оставя втори път да втаса, като се покрива с две кърпи.
- 4
От готовото тесто се оформят 4 хлебчета, които се пекат 35 минути на 200°С.