kaufland.bg/recepti
Хрупкави пилешки бутчета с корнфлейкс
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
600 г | пилешки бутчета |
2 | яйца |
150 г | корнфлейкс |
маслиново масло | |
2 с.л. | соев сос |
сокът от 1/2 лимон | |
1 ч.л. | черен пипер |
1 ч.л. | сол |
150 г | галета |
1 ч.л. | червен пипер |
Приготвяне
- 1
В купичка се смесват соевият сос, сокът от ½ лимон, солта и черният пипер. Пилешките бутчета се слагат в голяма купа и се поливат със соса. Овалват се добре, след което купата се покрива със стреч фолио и се оставя в хладилника за около 2 часа, за да се мариноват добре бутчетата.
- 2
В широка купа се смесват галетата, 1 ч.л. червен пипер и натрошеният корнфлейкс. Яйцата се разбиват в отделна купа. Вече маринованите бутчета се овалват първо в разбитите яйца, след това в сместа с корнфлейкс и се подреждат в тава с хартия за печене. Поливат се с малко маслиново масло и се пекат в загрята на 220°C фурна 30-40 минути.
- 3
Сервират се със сос по желание.