Хрупкаво пълнено свинско
Продукти (2 порции)
50 г | краве маслo |
50 г | спанак |
1 скилидка | чесън |
120 г | крема сирене |
50 г | кашкавал |
1 ч.л. | сол |
1 ч.л. | черен пипер |
300 г | свински врат |
100 г | брашно |
2 | яйца |
100 г | галета |
200 мл | олио за пържене |
Приготвяне
- 1
В загрят тиган се слагат 50 г масло и спанакът. Разбърква се и се добавя наситнената скилидка чесън. Готви се още 2-3 минути под капак, докато спанакът омекне, след което се премества в купа. Към спанака се добавят крема сиренето, кашкавалът, 1 ч.л. сол и 1 ч.л. черен пипер. Разбърква се добре.
- 2
Парчето свински врат се разрязва хоризонтално в средата, като не се отрязва до край (идеята е да се получи нещо като джоб). Напълва се със спаначената смес. Овалва се в брашното, разбитите яйца, галетата, отново в разбитите яйца и още веднъж в галетата.
- 3
Пържи се в загрято олио по 2-3 минути от всяка страна, докато стане златиста хрупкава коричка, след което се премества в тава и се пече в загрята на 180°С фурна 15-20 минути.
- 4
Сервира се с гарнитура по желание.