kaufland.bg/recepti
Веган
Хумус с моркови
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
350 г | моркови |
3 скилидки | чесън |
2 ч.л. | кимион на зърна |
100 мл | маслиново масло |
1 консерва (около 400 г) | нахут |
сокът от 1/2 лимон | |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Морковите се обелват, режат се на кубчета и се слагат в тава. Заливат се с 20 мл от маслиновото масло и се овкусяват със сол и черен пипер.
- 2
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор), докато омекнат и започнат да се карамелизират – около 30 минути.
- 3
Кимионът се запича в сух тиган и след това се стрива в хаванче.
- 4
Чесънът, отцеденият нахут и морковите се смилат в блендер с кимиона, лимоновия сок и останалото маслиново масло.
- 5
Хумусът се поднася с филийки хляб.