Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Чаудър

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

2 кг черни миди с черупка
5 средно големи картофа
1 глава лук
2 скилидки чесън
100 г бекон
1 /2 ч. ч. животинска сметана
1 ч. л. сос Уорчестър
5-6 капки лют сос
1 с. л. зехтин
1 /2 ч. л. суха мащерка
2 дафинови листа
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Два от картофите се сваряват и се намачкват на пюре. Магданозът се измива, стеблата се запазват, а листата се нарязват. Мидите се почистват. В тенжера се сипва зехтинът и след като се сгорещи, се запържва наситненият чесън. Слагат се мидите, заедно със стеблата магданоз и се похлупват. Варят се, докато се отворят.

    2

Ядките се отделят от черупките, а сокът от варенето се запазва.

    3

Беконът се нарязава на кубчета и се запържва в сух съд, докато започне да става хрупкав. След това се изважда.

    4

Лукът се нарязва на кубчета и се слага в същия съд. Пържи се, докато стане стъклен. Овкусява се с мащерката и дафиновият лист.

    5

Картофеното пюре се разбърква със соса, който се е получил при готвенето на мидите. Добавя се малко вода, ако е необходимо, и се сипва през цедка в тенджерата при лука.

    6

Останалите 3 картофа се нарязват на кубчета и се слагат в съда. Вари се до омекването им.

    7

Прибавят се ядките от миди и се налива сметаната.

    8

Овкусява се с лютия сос, сос Уорчестър, наситнения магданоз, сол и черен пипер.

    9

Оставя се да кипне и се сервира със запържения бекон.