kaufland.bg/recepti
Черешов крем с маскарпоне
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
150 г | сирене „Маскарпоне” |
120 г | готварска сметана |
100 г | захар |
3 | яйца |
за черешите:
250 г | компот от череши |
50 мл | портокалов ликьор |
шоколадови пурички за украса |
Приготвяне
- 1
Кремът се приготвя, като маскарпонето, захарта и яйцата се смесват и се разбиват. Отделно се разбива готварската сметана, след което се прибавя към крема.
- 2
Черешите се почистват от костилките и за кратко се мариноват в портокаловия ликьор.
- 3
На дъното на подходящи чаши се слагат по 2–3 череши, покриват се с крем, отгоре отново се нареждат череши и се покриват с останалия крем.
- 4
Десертът се декорира с шоколадови пурички и няколко череши и се поднася.