Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Чийзкейк с мандарини и портокали

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (10 парчета)

за блата:

1 и 2/3 ч. ч. трохи от грахамови крекери
5 с. л. захар
5 с. л. краве масло

за крема:

600 г крем сирене
1 ч. ч. животинска сметана
1 /2 ч. ч. захар
1 шушулка ванилия
1 пакетче желатин
1 лимон (сокът)

за глазурата:

1 портокал
5-6 малки мандарини
1 /2 лимон (сокът)
5 с. л. захар
1 пакетче желатин

Приготвяне

    1

Трохите се смесват със захарта и размекнатото масло.

    2

Получената смес се разстила на дъното на кръгла форма за торта, върху която е сложена хартия за печене. Пече се в предварително загрята на 175°С фурна за 8 минути. Блатът се оставя да изстине.

    3

Едното пакетче желатин се разтваря в 2 с. л. студена вода и се оставя за 10-15 минути да набъбне. След това се разтваря на водна баня.

    4

Крем сиренето се разбърква със захарта, лимоновия сок и ванилията. Добавя се сметаната, разбита до пухкава смес.

    5

Желатинът се прибавя при непрекъснато бъркане към сместа със сиренето. Всичко се изсипва върху блата и се оставя в хладилник за 1 час.

    6

Желатинът за глазурата се разтваря в 1 с. л. вода, оставя се да набъбне и се разтваря на водна баня. Портокалът и мандарините се обелват и филетират.

    7

Поставят се в касерола заедно със сока, който са пуснали и лимоновият сок. Загряват се на котлона на слаб огън и се прибавя захарта.

    8

Когато тя се разтвори, се слага желатинът. Разбърква се и се сваля от огъня.

    9

Оставя се да се охлади и глазурата се изсипва върху студения чийзкейк.