Чийзкейк със сладко от вишни
Продукти (10 парчета)
250 г | обикновени бисквити |
50 г | краве маслo |
280 г | захар |
550 г | крема сирене |
4 | яйца |
1 пакетче | ванилия |
200 г | сладко от вишни |
200 мл | сладкарска сметана |
100 г | заквасена сметана |
Приготвяне
- 1
Бисквитите се слагат в голяма купа и се натрошават на ситно. Към тях се добавя разтопеното масло и 50 г захар. Разбърква се добре и сместа се изсипва в тава, покрита с кухненска хартия. Притиска се добре и се оставя настрана.
- 2
В голяма купа с миксер се разбиват за 2-3 минути 450 г от крема сиренето. Добавят се четирите разбити яйца, 200 г захар, ванилията и се разбърква с миксер. Сместа се сипва върху бисквитената основа и се пече в загрята на 170°C фурна за 25-30 минути.
- 3
След като се извади от фурната чийзкейкът се оставя да изстине напълно след което се намазва със сладко от вишни.
- 4
В купа се сипват сладкарската сметана и 30 г захар и се разбиват с миксер до получаването на пухкава смес. Добавят се 100 г крема сирене и заквасената сметана и се разбърква с шпатула до получаването на хомогенна смес. Сместа се изсипва върху сладкото от вишни. Чийзкейкът се оставя да престои 1 час в хладилник, след което е готов за сервиране.