kaufland.bg/recepti
Чили кон карне
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
500 г | кайма (60% телешко и 40% свинско) |
1 с. л. | олио |
1 глава | лук |
4-5 скилидки | чесън |
3-4 | люти чушки (печени) |
400 г | домати от консерва |
200 мл | доматен сос |
400 г | бял боб от консерва |
400 г | червен боб от консерва |
2 | дафинови листа |
1 ч. л. | кимион |
сол на вкус | |
заквасена сметана за гарниране |
за салцата "Pico de Gallo":
1 | домат |
1 | зелена чушка |
1 /2 глава | лук |
1 | люта чушка |
зехтин, сол, чесън на прах и пресен кориандър на вкус |
Приготвяне
- 1
В дълбок тиган се сгорещява олиото. В него се задушават за 15 минути каймата и нарязаните на ситно лук и чесън заедно със 100 мл вода. Бърка се често, докато водата се изпари.
- 2
Добавят се доматите от консерва, доматеният сос, лютите чушки и подправките и се бърка до сгъстяване на соса.
- 3
Прибавят се двата вида боб и ястието се оставя да къкри на тих огън около 1 час.
- 4
Салцата се приготвя, като доматът, зелената чушка, лютата чушка и лукът се режат на ситно.
- 5
Смесват се, към тях се прибавят зехтин, сол, чесън на прах и наситнен пресен кориандър и всичко се разбърква добре.
- 6
Ястието се сервира, гарнирано с лъжица заквасена сметана и лъжица салца „Pico de Gallo“.