Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Шведски гратен със сьомга

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

1 кг червени картофи
500 г филе от сьомга
60 г краве маслo
300 мл животинска сметана
2 яйца
2 глави лук
1 връзка копър
1 филия бял хляб
сол и бял пипер на вкус

Приготвяне

    1

Картофите се обелват и се варят цели, като трябва да останат леко твърди в средата. Охлаждат се и се нарязват на шайби.

    2

Сьомгата се реже на тънки парчета. Копърът се накълцва.

    3

Яйцата и сметаната се разбиват. Овкусяват се със сол и бял пипер.

    4

В половината от маслото се запържва лукът, нарязан на полумесеци. Той трябва да омекне, но не да се карамелизира.

    5

Тава за печене се маже с останалото масло. Оформя се пласт от картофи, поръсва се сол, бял пипер и се подрежда част от лука. Слага се половината от сьомгата, копър, сол и бял пипер, картофи и така, докато свършат продуктите. Последният пласт трябва да е от картофи.

    6

Ястието се залива със сметановата смес, поръсва се със смлени хлебни трохи и се пече около 40 минути в загрята на 180° C фурна с вентилатор.

    7

Гратенът се охлажда за 20 минути и се нарязва.