Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Шведски канелени рула

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (30 парчета)

150 г краве маслo
500 мл прясно мляко
2 с.л. суха мая
1 /2 ч.л. сол
100 г захар
1 ч.л. сух джинджифил
750 г брашно
1 белтък за намазване

за плънката с бадеми:

170 г бланширани белени бадеми
40 г захар
100 г краве маслo
3 ч.л. канела

за плънката със стафиди:

200 г пълномаслена извара
50 г стафиди
50 мл ром
100 г захар

Приготвяне

    1

Млякото за тестото се налива в касерола, прибавят се маслото, захарта и се загрява, докато се разтопят.

    2

Сухата мая се разтваря в малко от млечната смес. В купа се сипват брашното, солта и джинджифилът.

    3

Наливат се млечната смес и тази с мая. Замесва се гладко и еластично тесто. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса.

    4

Бадемите се смилат със захарта за бадемовата плънка. Получената паста се смесва с канелата и маслото.

    5

Изварата се разбива със захарта и се добавят стафидите, предварително накиснати в ром.

    6

Тестото се разделя на две и всяка част се разточва на тънко. Едната кора се маже с бадемова смес, другата с извара.

    7

Двата дълги края се прехлупват към средата, леко се разточва, реже се на ленти с широчина 2 см. Всяка лента се цепва на две през средата, но не до края.

    8

Получените тънки ленти се усукват като спирали и цялата вече подготвена лента се завива на кръг и се „връзва”.

    9

Готовите рулца се слагат в тава за кексчета с хартиени форми в нея. Оставят се да втасат. Намазват се с белтък и се пекат за 10-15 минути на 200° C.