kaufland.bg/recepti
Шведски лепкав кейк
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (12 порции)
2 | яйца |
200 г | захар |
150 г | брашно |
150 г | краве маслo |
150 г | бял шоколад |
100 г | ягоди |
10 г | бурбонска ванилова захар |
1 щипка | сол |
кората от 1 лимон | |
пудра захар за поръсване |
Приготвяне
- 1
Маслото се разтопява и се дърпа от огъня. Добавя се натрошеният шоколад и се разбърква докато се разтопи.
- 2
Яйцата се разбиват със захарта и ваниловата захар.
- 3
В купа се разбъркват брашното и солта. Прибавят се разбитите яйца. Разбърква се.
- 4
Сипва се маслото с шоколада, прибавя се настърганата лимонова кора и пак се разбърква.
- 5
Тестото се прехвърля в намазнена форма за кекс с подвижно дъно с диаметър 22–23 см.
- 6
Пече се 15–17 минути в загрята на 180° C фурна с вентилатор.
- 7
Охлажда се и се сервира с ягоди и пудра захар.