Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Швейцарски оризов тарт

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 порции)

за блата:

1 /2 ч. ч. брашно
1 с. л. захар
150 г краве масло
1 ч. л. бакпулвер
1 /2 ч. л. сол
5 с. л. вода

за плънката:

1 /2 ч. ч. дългозърнест ориз
4 яйца (размер L)
3 ч. ч. прясно мляко
30 г краве масло
1 /2 ч. ч. захар
1 с. л. брашно
1 /2 ч. ч. бланширани бадеми
1 лимон (кората)
1 /4 ч. л. сол
пудра захар за поръсване

Приготвяне

    1

Всички продукти за блата (без водата) се смесват в блендер и се разбиват. Сипва се водата и отново се разбива. Полученото тесто се завива във фолио за свежо съхранение и се слага в хладилника за 1 час.

    2

Оризът се слага в тенджера залива се със вода и се вари, докато омекне. Прецежда се и се връща в тенджерата. Налива се млякото, слагат се захарта, солта и маслото. Вари се на умерен огън, докато се получи консистенция на ризото (25-30 минути.)

    3

Оризовата смес се смила и се добавят, брашното и смлените бадеми. Добавят се яйцата, едно по едно, при постоянно бъркане. Слага се и настърганата лимонова кора. Не трябва да се разбива прекалено, защото при печене сместа ще се надуе много, а това не е желателно.

    4

Тестото се разточва и се слага във форма за тарт (26 см). Трябва да покрива и стените на съда, като излишното се изрязва.

    5

Слага се плънката и се пече в загрята на 180°С фурна, с вентилатор, за 45 минути или докато стане златисто-кафяво. Решетката трябва да е на най-ниското ниво.

    6

Тартът се охлажда, нарязва се на парчета и се поръсва с пудра захар.