kaufland.bg/recepti
Шишчета Морски дарове
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
600 г | филе от риба треска |
250 г | рулца от раци |
2 | месести червени чушки |
2 | лимона |
1-2 скилидки | чесън |
зехтин за намазване |
за маринатата:
1 връзка | магданоз |
3 скилидки | чесън |
1 | люта чушка |
2 с. л. | бяло вино |
Приготвяне
- 1
Магданозът, чесънът и лютата чушка се нарязват на ситно в купа и се налива бялото вино.
- 2
Рибното филе и рулцата раци се нарязват на еднакви по големина кубчета. Смесват се и се заливат с маринатата.
- 3
Чушките се нарязват на едри парчета, а лимоните – заедно с кората – на дебели полумесеци.
- 4
Дървените шишчета се натриват с разрязаните скилидки чесън и на тях се нареждат парче риба, лимон, чушка и рачешко рулце.
- 5
Пекат се върху намазана със зехтин скара, като се обръщат периодично, докато се изпекат от всички страни.