Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Шишчета със свинско и ананас

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

750 г свинско месо (от плешката или филе)
5-6 шайби ананас

за маринатата:

2 с. л. винен оцет
2 скилидки чесън
1 /2 ч. л. сол
1 ч. л. лют червен пипер
1 /4 ч. ч. олио

за соса:

1 /4 ч. ч. кетчуп
2 с. л. оцет
1 с. л. захар
2 с. л. соев сос
1 /2 ч. л. сол
1 ч. л. сусамово олио

Приготвяне

    1

В голяма купа се смесват виненият оцет, счуканите със солта скилидки чесън и лютият червен пипер и при непрекъснато бъркане се сипва на тънка струя олиото.

    2

Месото се нарязва на кубчета по 2,5 см, които се слагат в маринатата и се оставят в хладилник за 6-10 часа.

    3

В купа се смесват кетчупът, оцетът, захарта, соевият сос, солта и сусамовото олио и се бъркат, докато се разтвори захарта. Ананасът се реже на кубчета по 2 см.

    4

Свинското се изважда от маринатата и се нанизва на шишовете, като се редуват свинско и ананас – 4 кубчета свинско и 3 кубчета ананас. Напръскват се с маринатата, пекат се 10 минути на скара или във фурна и се напръскват отново. Допичат се още 10 минути.

    5

Когато шишчетата са почти готови, се намазват със сладко-киселия сос и се пекат още 2 минути. Сервират се допълнително полети със сладко-киселия сос.