Шоколадово агънце
Продукти (4 парчета)
100 г | черен шоколад |
250 г | масло |
180 г | захар |
4 | яйца |
125 г | брашно |
125 г | царевично брашно |
олио за намазване | |
2 ч.л. | бакпулвер |
За декорация:
80 г | бял шоколад |
80 г | черен шоколад |
Приготвяне
- 1
Шоколадът се начупва и се разтопява на водна баня. Маслото и захарта се разбиват. Яйцата се разбиват отделно. Брашното, заедно с бакпулвера и царевичното брашно се разбъркват. Към тях се добавя разтопения шоколад и парчета шоколад.
- 2
Тестото се слага в намазнена форма за печене Агънце и се пече в предварително загрята фурна на 180° C (газова: 3, конвекционна фурна на 160° С) до златистокафяво около 50-60 минути. След това агънцето се вади от формата и се оставя да изстине върху решетка.
- 3
За украсяване на агънцето се използва разтопения черен и бял шоколад. Агънцето се намазва с бял шоколад, след което с черния шоколад се правят кафяви петънца. Оставя се да изсъхне и е готово за сервиране.