Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Шоколадов кейк с паяжина

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 порции)

за кейка:

1 1/2 ч.ч брашно
4 яйца (размер L)
2 1/4 ч.ч. захар
220 г краве маслo
1 1/4 ч.ч. какао
1 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. кафе
1 пакетче ванилия

за паяжината:

100 г крема сирене
2 с.л. захар
1 с.л. брашно
1 жълтък

Приготвяне

    1

Маслото се разтопява на средна температура заедно със захарта (не трябва да кипи).

    2

Яйцата се разбиват с миксер и към тях се добавят брашното, какаото, солта, бакпулверът, ванилията и кафето. Разбива се до хомогенизиране.

    3

При какаовата смес се изсипват маслото и захарта. Разбива се с миксер до гладкост.

    4

Сместа се изсипва във форма с махащо се дъно (26 см), покрита с хартия за печене.

    5

Продуктите за паяжината: брашното, жълтъкът, захарта и крема сиренето се смесват, и разбъркват добре. Кремът се прехвърля в пош.

    6

Върху какаовата смес с поша се оформят четири кръга и с клечка за зъби се рисува паяжина. Десертът се пече в загрята на 180° C фурна с вентилатор за 40 минути.