kaufland.bg/recepti
Шоколадов кейк в портокал
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
125 г | краве масло |
200 г | пудра захар |
4 | яйца |
1 ч. ч. | прясно мляко |
100 г | шоколад |
320 г | брашно |
1 пакетче | бакпулвер |
6 | портокала |
Приготвяне
- 1
Маслото се оставя да се размекне и се смесва със захарта. Разбива се с миксер до побеляване, като по време на бъркането се добавят един по един жълтъците. При непрекъснато бъркане се прибавя и прясното мляко.
- 2
Разбърква се с лъжица и се добавят настърганият на едро ренде шоколад, брашното и бакпулверът. Накрая се прибавят разбитите на сняг белтъци и се бърка леко до получаване на еднородна смес.
- 3
Портокалите се издълбават внимателно, увиват се във фолио и се пълнят с приготвената смес до средата. Пекат се в умерено загрята фурна до готовност и по желание се поръсват с пудра захар.