Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Шоколадов мус с бонбони K-Favourites

До 30 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

50 г шоколад K-Favourites с 60% какао
4 бр. белгийски бонбони морски дарове K-Favourites
2 бр. листа желатин
1 бр. яйце
50 г захар
400 мл сметана за разбиване (30% масленост)
8 г бурбонска ванилова захар
8 г сгъстител за сметана
15 бр. шоколадови трюфели K-Favourites

Приготвяне

    1

1. Сметаната се разбива с миксер и се прибира в хладилника. 1. Шоколадът и четирите белгийски бонбона се разтопяват на водна баня и се оставят да се охладят до стайна температурата. 1. Желатинът се приготвя според указанията на опаковката. 1. Яйцето се разбива на пяна заедно със захарта и се поставя на водна баня за около 3 минути при непрекъснато бъркане. След това сместа се разбива 2 минути с миксер. 1. Готовият желатин се смесва с яйцата и към тях внимателно се добавя разтопеният шоколад, докато се получи хумогенна смес. Внимателно разбъркайте с половината от разбитата сметана с помощта на силиконова шпатула. 1. Останалата половина от сметаната се смесва с ваниловата захар и сгъстителя за сметана. Половината от получения крем се разпределя на дъното на 6 чаши. Отгоре се сипва шоколадовия мус. 1. Преди сервиране мусът се украсява с останалата част от сметаната и шоколадовите трюфели.


Видеорецепта