Шоколадов мус с бонбони K-Favourites
Продукти (6 порции)
50 г | шоколад K-Favourites с 60% какао |
4 бр. | белгийски бонбони морски дарове K-Favourites |
2 бр. | листа желатин |
1 бр. | яйце |
50 г | захар |
400 мл | сметана за разбиване (30% масленост) |
8 г | бурбонска ванилова захар |
8 г | сгъстител за сметана |
15 бр. | шоколадови трюфели K-Favourites |
Приготвяне
- 1
1. Сметаната се разбива с миксер и се прибира в хладилника. 1. Шоколадът и четирите белгийски бонбона се разтопяват на водна баня и се оставят да се охладят до стайна температурата. 1. Желатинът се приготвя според указанията на опаковката. 1. Яйцето се разбива на пяна заедно със захарта и се поставя на водна баня за около 3 минути при непрекъснато бъркане. След това сместа се разбива 2 минути с миксер. 1. Готовият желатин се смесва с яйцата и към тях внимателно се добавя разтопеният шоколад, докато се получи хумогенна смес. Внимателно разбъркайте с половината от разбитата сметана с помощта на силиконова шпатула. 1. Останалата половина от сметаната се смесва с ваниловата захар и сгъстителя за сметана. Половината от получения крем се разпределя на дъното на 6 чаши. Отгоре се сипва шоколадовия мус. 1. Преди сервиране мусът се украсява с останалата част от сметаната и шоколадовите трюфели.