Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Шпиковано свинско с печени зеленчуци и сос грейви

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

1 парче свински врат
450 г моркови
40 г чесън
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус
50 мл олио
350 г лук
350 г глава целина
350 г червено цвекло
350 г картофи
20 г магданоз
120 г масло
горчица
50 г мед
100 мл бяло вино
1 щипка пушен червен пипер

Приготвяне

    1

Морковите, лукът, целината, цвеклото и картофите се почистват и нарязват на едро. Поставят се в тава, овкусяват се със сол и черен пипер, и върху тях се разпределя маслото.

    2

Месото се шпикова, след това се връзва заедно с розмарина и се овкусява със сол и черен пипер. Поставя се върху зеленчуците, залива се с олио и се добавя вода, достатъчно да ги покрие. За глазурата се смесват медът, горчицата, червеният пипер и виното.

    3

Ястието се пече в предварително загрята на 150-160°C фурна за 2 часа и 30 минути, като количеството течност в тавата се проверява и се долива малко, ако е извряло. След това се изважда и се глазира с горчичената смес. Допича се на 200-220°C за около 8-10 минути или до готовност.

    4

След като всичко е сготвено, бульонът от печенето се прецежда и се кипва в тенджерка. Вари се около 2 минути и след това на изключен огън при непрестанно бъркане се добавя студено масло. Ястието се аранжира със ситно нарязан магданоз.


Видеорецепта