kaufland.bg/recepti
Юфка с телешко рагу
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
500 г | телешка кайма |
1 | глава лук |
2 бр. | скилидки чесън |
1 | стрък целина |
1 | морков Брей! |
300 г | домати от консерва K-Classic |
500 г | домашна юфка с квас Брей! |
2 ч.л. | млян кимион |
1 ч.л. | червен пипер |
1 ч.л. | риган |
сол и черен пипер на вкус | |
маслиново масло K-Classic |
Приготвяне
- 1
Лукът, чесънът, целината и морковът се режат на ситно и след това се сотират в тиган, докато омекнат.
- 2
Добавят се каймата и подправките и се готвят на слаб огън, докато се карамелизира дъното на тигана и каймата стане златиста.
- 3
След това се добавят доматите и се готвят около 30 минути.
- 4
В тенджера се кипва вода и се слага юфката за 3 минути. След това се прецежда и се добавя към сместа от кайма и зеленчуци.
- 5
Смесва се и се сервира.