kaufland.bg/recepti
Ябълково боле
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (8 чаши)
2 | ябълки |
1 шушулка | ванилия |
1 пръчица | канела |
3 с.л. | кафява захар |
80 мл | бял портвайн |
150 мл | сайдер |
700 мл | минерална вода |
Приготвяне
- 1
Ябълките се режат на четвъртинки, изчистват се семките, след което се нарязват на кубчета. Шушулката ванилия се разрязва на половина по дължина и семената се вадят с остър нож.
- 2
Ябълките се сотират за около 2 до 3 минути заедно с канелата, ванилията, захарта и портвайна и се оставят за малко в хладилник. След това ябълките, заедно със сайдера и минералната вода се изсипват в купа за боле, добавя се канела и се сервира.