Ябълково брауни
Продукти (2 порции)
300 г | ябълки |
125 г (+ за намазване) | краве масло |
1 ч.ч. | захар |
1 | яйце |
3 с.л. | какао |
2 ч.ч. | брашно |
1 /2 ч.л. | сода за хляб |
1 /2 ч.л. | бакпулвер |
50 г | орехови ядки |
Съвет
-
Може да оформите парчетата с помощта на метален пръстен (ринг) и да гарнирате с парченца ябълка.
Приготвяне
- 1
Маслото се разбива със захарта за 5–6 минути и се добавя яйцето. Разбива се за кратко и постепенно се поръсва какаото.
- 2
Брашното се пресява в голяма купа, разбърква се със содата и бакпулвера. Прибавят се смлените орехови ядки, разбърква се и постепенно се изсипва в какаовия крем.
- 3
Ябълките се обелват, почистват се от семките и се нарязват на малки кубчета. Добавят се в сместа и тестото се изсипва в предварително намаслена и застлана с хартия за печене правоъгълна тава (с размери 20 х 25 см).
- 4
Пече се около 40 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна, след което се изважда, охлажда се и се нарязва. По желание при поднасяне се поръсва с малко пудра захар.