kaufland.bg/recepti
Ябълков крем с ванилов сос
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
5-6 | кисели ябълки |
5 с.л. | захар |
4 | белтъка |
За ваниловия сос:
500 мл | прясно мляко |
4 | жълтъка |
7 ч.л. | захар |
2 | ванилии |
Приготвяне
- 1
Ябълките се обелват и се почистват от семките. Нарязват се и се задушават до омекване в 50 мл вода. Изваждат се и се намачкват с вилица, прибавя се захарта и сместа се оставя да изстине.
- 2
Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към изстиналото ябълково пюре. Разбърква се внимателно. Сместа се изсипва в чиния, оформя се и се поставя в хладилник.
- 3
Жълтъците се разбиват, към тях се добавя млякото, в което е разтворена захарта, и сместа се слага на тих огън при непрекъснато бъркане. Вари се до сгъстяване. Сваля се от огъня и след като изстине, се прибавят ванилиите.
- 4
Ябълковият крем се разпределя в подходящи купички или чаши, залива се с готовия сос и се поднася.