Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Ягоди с винен сос и сладолед

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

800 г пресни ягоди

За винения сос:

1 ч.ч. червено вино
1 ч.ч. захар
1 /4 ч.л. черен пипер на зърна

За сладоледа:

1 ч.ч. животинска сметана
3 ч.ч. кисело мляко
1 /2 ч.ч. мед
1 ч.ч. захар
1 шушулка ванилия

Приготвяне

    1

В касерола се загряват животинската сметана, медът и захарта, както и разрязаната надве шушулка ванилия, заедно с остърганите семенца.

    2

Киселото мляко се разбива с телена бъркалка, за да няма бучки. Горещата сметана се налива малко по малко към него, шушулката ванилия се отстранява. Сместа се прехвърля в метален дълбок съд басан и се оставя във фризер за около 6 часа. Добре е да се разбърква периодично.

    3

За винения сос в касерола се кипват виното, захарта и леко счуканият черен пипер. Оставят се на котлона, докато се редуцират до 1/4, около 30 – 40 минути. След това се охлажда.

    4

Ягодите се нарязва надве, като дръжките не се отстраняват, подреждат се в чиния, поливат се с винения сос и се гарнират със сладоледа, сложен в отделна купичка.