Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Яйца Бенедикт

До 30 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

4 питки
4 яйца
1-2 с. л. ябълков оцет
200 г бекон
скълцан зелен лук или чушка за украса

за холандския сос:

3 жълтъка
1 /3 ч. ч. разтопено краве масло
2 с. л. прясно изстискан лимонов сок
1 /4 ч. л. сол
червен пипер по желание

Приготвяне

    1

В тенджерка или дълбок тиган се затопля вода, почти до завиране, и се добавя ябълковият оцет. Яйцата се чупят в чинийка и внимателно се пускат в леко врящата вода. Съдът се похлупва за 2-3 минути, после готовите яйца се изваждат и се отцеждат от водата.

    2

Разполовените питки се пърлят в оребрен тиган или скара с незалепващо покритие.

    3

Холандският сос се приготвя, като жълтъците и лимоновият сок се разбиват до сгъстяване. На тънка струйка се прибавя маслото, като сосът продължава да се бие. Добавят се солта и по желание щипка червен пипер. Сосът се съхранява топъл.

    4

В чинията за поднасяне се поставят 2 препечени половинки питки, върху всяка се слага по една леко препечена филийка бекон, а върху всяко парче бекон – по едно забулено яйце.

    5

Всичко се полива обилно с холандски сос и се наръсва със скълцан зелен лук или чушка.