kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Японска супа с яйца
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
800 мл | бульон |
5-6 с.л. | соев сос |
2-3 с.л. | оризов оцет |
1 парче | джинджифил (около 2 см) |
4 стръка | пресен лук |
1 | моркова |
200 г | китайско зеле |
100 г | кълнове от боб мунг |
200 г | тофу |
2 | яйца |
2 ч.л. | ситно нарязан сибирски лук |
пипер |
Приготвяне
- 1
Оризовият оцет и 4 с.л. от соевия сос се прибавят към бульона и всичко се оставя да заври. Джинджифилът се обелва, нарязва се на малки кубчета и се прибавя към бульона.
- 2
Пресният лук се измива и нарязва на ситно. Морковите се обелват, измиват и нарязват на тънки пръчици.
- 3
Китайското зеле се нарязва на ивици и се измива. Кълновете се отцеждат. Тофуто се нарязва на малки кубчета.
- 4
Зеленчуците и тофуто се прибавят към бульона и всичко се оставя да ври около 3 минути. Яйцата се счупват, разбъркват добре и се изливат в супата. Всичко се овкусява с останалия соев сос и пипер, супата се разлива в купички, поръсва се със сибирски лук и се сервира.