Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Агнешка дроб сарма

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 порции)

1 агнешки комплект
200 г ориз
5 връзки пресен лук
1 /2 глава лук (голяма)
1 връзка пресен чесън
1 връзка пресен джоджен
1 /2 връзка магданоз
1 с.л. червен пипер
3 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус

За заливката:

2 яйца
300 г кисело мляко
3 с.л. брашно
кисело мляко (за гарниране)

Съвет

  • В дроб сармата могат да се сложат и гъби, спанак или лапад.


Приготвяне

    1

Агнешките дреболии (черен дроб, бял дроб, було, бъбреци, сърце) се измиват със студена вода. Черният дроб се попарва във вряща вода за 2 – 3 минути.

    2

Останалите дреболии, без булото, се сваряват в подсолена вода за около час.

    3

След това се отцеждат, охлаждат се и се нарязват на кубчета, а бульонът се запазва.

    4

Двата вида лук и чесънът се наситняват. Старият лук се запържва в олиото, докато омекне. Добавя се оризът и когато стане стъклен, се сипват пресният лук, пресният чесън и червеният пипер.

    5

Слагат се дреболиите, нарязаните наситно джоджен и магданоз, наливат се 700 мл от бульона и се овкусява със сол и черен пипер.

    6

Ястието се завива с булото и се пече на 180 °С за 50 минути.

    7

Заливката се приготвя като киселото мляко се разбива с яйцата и брашното, сместа се разпределя върху ястието и се допича за още 15 минути. По желание се поднася с кисело мляко.