Агнешки котлети
Продукти (3 порции)
600 г | агнешки френч рак |
6-7 скилидки | чесън |
70 г | галета |
магданоз | |
пармезан | |
едрозърнеста горчица | |
пресен розмарин | |
сол | |
черен пипер | |
маслиново масло |
Приготвяне
- 1
Почистеният агнешки френч рак се овкусява със сол и черен пипер от двете страни. В загрят тиган се добавят 2 с.л. маслиново масло, френч ракът, обелените цели скилидки чесън и стръкче пресен розмарин. Агнешкото се запечатва по 3-4 минути от всяка страна и се маха от котлона.
- 2
В блендер се сипват галетата, няколко стръка пресен розмарин, магданоз, пармезанът, скилидките чесън от тигана и 1 с.л. маслиново масло. Блендира се докато всичко се смеси добре и се получат фини зелени трохи.
- 3
Запечатаното агнешко се намазва с горчица от двете страни и след това се овалва добре в трохите. Слага се върху тава с кухненска хартия и се пече 20-25 минути в предварително загрята на 200°C фурна.
- 4
След като се изпече агнешкото, се разрязва на единични котлети и се сервира с гарнитура по желание.