kaufland.bg/recepti
Веган
Арабска леща чорба
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
2 скилидки | чесън |
6 с. л. | зехтин |
1 ч. ч. | леща |
350 г | стерилизирани домати |
2 | морков |
1 глава | лук |
1 стрък | целина |
5-6 зърна | кардамон |
1 /2 ч. л. | смлян джинджифил |
1 ч. л. | смлян кимион |
1 ч. ч. | замразен грах |
1-2 с. л. | лимонов сок |
1 ч. л. | сол |
Приготвяне
- 1
Лещата се почиства, измива се и се залива с 4 ч. ч. студена вода. Вари се заедно с нарязаните на дребно моркови, лук, целина, скилидките чесън и се подправя с кардамона, джинджифила и кимиона.
- 2
След 15-20 минути, когато лещата омекне, се добавят нарязаните на дребно домати. Посолява се, прибавя се зехтинът и варенето продължава около 20 минути.
- 3
Сипва се грахът и се вари още 10 минути. Преди сервиране се отстраняват кардамоновите семена и се подправя с лимоновия сок.