Бисквити „Шоколадови целувки“
Продукти (32 парчета)
2 кутии | пралини K-Favourites (с 16 бонбона) |
250 г | пшенично брашно тип 405 |
50 г | какао на прах |
1 щипка | сол |
1 ч.л. | бакпулвер |
200 г | меко краве масло |
150 г | пудра захар |
1 | яйце |
1 пакетче | бурбонска ванилова захар |
Съвет
-
Тестото може да бъде овкусено с една чаена лъжичка подправка за меденки.
Приготвяне
- 1
Пралини се изваждат от кутията и слагат във фризера. Брашното, какао на прах, сол и бакпулвер се смесват. Маслото, пудрата захар, ваниловата захар и яйцето се разбиват до пухкава смес и смесват с брашното, за да се оформи гладко тесто. Тестото се увива в хартия за печене и замразява за 30 минути. Фурната се загрява на 160°C градуса с вентилатор (180°C градуса горен/долен реотан). Тестото се изважда от хартията за печене и разпределя на 32 части върху повърхност, поръсена с брашно. Оформя се на топки, а те се разпредят върху два листа за печене, застлани с хартия за печене. Пекат се 10-12 минути. Поставя се по една пралина във всяка от още топлите бисквитки с натискане и се оставят да изстинат. Украсяват със захарни перли по желание.