kaufland.bg/recepti
Боб яхния с наденица
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
500 г | зрял боб Брей!, сварен |
2 | наденици |
2 | моркова Брей! |
1 | суха чушка |
1 с.л. | червен пипер |
1 с.л. | джоджен |
1 с.л. | сода |
маслиново масло K-Classic |
Приготвяне
- 1
Бобът се накисва от предната вечер във вода със сода, или се използва готов боб от консерва.
- 2
След това се изплаква, поставя се в тенджера и се сварява.
- 3
Добавя се ситно нарязаният морков и сушената чушка.
- 4
Налива се около 1,5 л хладка вода и малко олио. Готви се за около 3 часа на 180⁰С.
- 5
В тиган се слага мазнина и в нея се запържва нарязаната наденица, добавят червеният пипер и джодженът и се изсипва в боба. Слага се и сушеният риган и се готви за още около 15 мин.
- 6
Взима се люта чушка и леко се опуква на тиган или газов котлон, след което се добавя към сервирания боб.