Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Бургер с бърбън сос

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

800 г смляно телешко месо
150 г сирене Чедър
4 питки за бургери
2 домата
1 глава червен лук
сол и черен пипер на вкус
маслиново масло

за соса:

200 мл бърбън
1 скилидка чесън
2 с.л. барбекю сос
2 с.л. соев сос
2 с.л. мед
1 с.л. царевично нишесте
1 ч.л. дижонска горчица
лют сос на вкус
сол и черен пипер на вкус

Съвет

  • Барбекю сосът може да се замени с кетчуп.


Приготвяне

    1

Бърбънът се загрява в касерола, добавят се горчицата, барбекю сосът, медът, соевият сос, наливат се 100 мл вода и се оставя на котлона за 5 минути. Прибавят се смачканият на паста с малко сол чесън и лютият сос.

    2

Нишестето се разтваря в 20 мл студена вода и се сипва в соса. Ако има нужда се овкусява със сол и черен пипер и се готви, докато сосът се сгъсти – около 5 минути, след което се охлажда.

    3

Мляното телешко месо се овкусява с пушена сол и едро счукан черен пипер. Разделя се на четири части.

    4

Върху пергаментова хартия, с помощта на ринг, от месото се оформят 4 бургера с размер, малко по-голям от този на питките. Намазват се с маслиново масло.

    5

Скарата се натрива с парче лук, бургерите се поставят върху нея с помощта на хартията.

    6

Когато са почти готови, върху тях се слага парче сирене, за да се разтопи.

    7

Лукът и доматите се режат на шайби, поливат се с маслиново масло, посоляват се и се готвят на скарата. Питките се разрязват на две през средата. Мажат се с маслиново масло и се запичат леко на скара.

    8

Готовите питки се мажат със соса, върху долната част се слага бургерът със сиренето, а върху него лук и домат. Покрива се с горната част на питката и се сервира.