Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Бургер мусака

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

за доматения сос:

600 г домати
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
1 с.л. маслиново масло
1 ч.л. риган
1 щипка канела
1 щипка бахар
сол и черен пипер на вкус

за бешамела:

200 мл прясно мляко
100 г сирене Грюер
1 с.л. краве маслo
1 с.л. брашно
1 щипка индийско орехче
1 щипка кайенски пипер

за бургерите:

800 г смляно месо от телешка плешка
4 големи картофа
30 мл маслиново масло
1 скилидка чесън
1 /4 глава лук
1 щипка бахар
1 патладжан
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Доматите се обелват и нарязват на кубчета.

    2

Чесънът и лукът се нарязват на ситно и се запържват в загрятото маслиново масло. Добавят се доматите. Овкусява се със сол, черен пипер, риган, канела и бахар, и сосът се вари 10–15 минути на умерен огън.

    3

Маслото за бешамела се загрява. Добавя се брашното и се запържва до златисто. Налива се млякото и се готви, докато бешамелът се сгъсти. Овкусява се с кайенски пипер и индийско орехче.

    4

Добавя се настърганото сирене Грюер. Разбърква се.

    5

Картофите се заливат с маслиново масло, увиват се в алуминиево фолио и се пекат 1–1,5 часа в загрята на 160°C фурна с вентилатор.

    6

Лукът и чесънът за каймата се нарязват на ситно и се запържват в сгорещеното маслиново масло. Охлаждат се.

    7

Разбъркват се с мляното месо. Овкусява се с бахар, сол и черен пипер.

    8

Оформят се кюфтета и се пекат на грил тиган или плоча от всички страни, до готовност.

    9

Патладжанът се нарязва на дебели шайби, които се осоляват и се оставят за 20 минути, да се отцеди горчивият им сок. Измиват се, подсушават се и се изпичат в намазан с маслиново масло грил тиган.

    10

Картофите се разполовяват по дължина. Във всяка половинка се поставя от доматения сос, патладжан, кюфте и бешамел. Затваря се с другата половина на картофа. Фиксират с шишчета и се поднасят.