Бухти с ванилов крем
Продукти (4 порции)
За бухтите:
2 яйца | яйца Брей! |
500 г | брашно |
1 кофичка | кисело мляко Брей! |
2 с.л. | захар |
2 с.л. | олио |
1 ч.л. | сода за хляб |
пудра захар за поръсване |
За крема:
500 мл | прясно мляко |
1 | ванилия |
4 | жълтъка |
70 г | захар |
45 г | нишесте |
15 г | масло |
Приготвяне
- 1
Яйцата се разбиват на пяна. Добавя се киселото мляко със захарта, содата, олиото и се бърка, докато всички съставки се смесят добре. Брашното се пресява и се бърка, докато се получи тесто. Оставя се да отпочине за 30 мин.
- 2
Готовото тесто се разточва с дебелина 5 мм и се нарязва на фигурки. Пържи се в дълбок тиган.
- 3
Жълтъците се разбиват със захарта и нишестето.
- 4
Млякото се слага в тенджера да загрее. Докато е студено, се добавят разбитите жълтъци, ванилията и се бърка. Когато започне да загрява, се бърка енергично и се внимава да не загори. Маха се от котлона, когато кремът се сгъсти. Добавя се маслото и се бърка, докато крема го поеме.
- 5
Бухтите се подреждат в чиния, поръсват с пудра захар и ваниловия сос.