kaufland.bg/recepti
Бърза морковена туршия
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (3 порции)
1200-1500 г | моркови |
3 скилидки | чесън |
300 мл | бял винен оцет |
1 1/2 с.л. | морска сол |
2 ч.л. | копърово семе |
1 ч.л. | черен пипер на зърна |
1 ч.л. | бял синап |
Съвет
-
Посочените продукти са достатъчни за 3 буркана, всеки от по 800 мл.
Приготвяне
- 1
Морковите се обелват и нарязват на едри ивици. Бланшират се за 2 минути в подсолена вода и се шокират с леденостудена.
- 2
Подреждат се прави във високи стерилизирани буркани.
- 3
Оцетът се сипва в касерола, заедно със солта, семето от копър, синапа, черния пипер и скилидките чесън. Наливат се и 300 мл вода. Кипва се и се вари 5 минути.
- 4
Маринатата се налива в бурканите, докато е още гореща. Бурканите се затварят с капачки и се обръщат.
- 5
Туршията е готова за консумация след 24 часа.