kaufland.bg/recepti
Бьоф Строганов
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
500 г | телешко бонфиле |
100 г | гъби |
6 | кисели краставички |
20 г | краве масло |
2 глави | лук |
3 с. л. | доматено пюре |
1 с. л. | горчица |
100 мл | бяло вино |
100 мл | течна сметана |
400 г | картофено пюре за гарниране |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Месото се нарязва на тънки ивици, овкусява се със сол и черен пипер и се залива с разтопеното масло.
- 2
Пържи се в сгорещен тиган без мазнина до златисто и се изважда в чиния.
- 3
В същия тиган се запържва нарязаният на ивици лук.
- 4
Прибавят се нарязаните гъби и когато станат златисти, се добавят нарязаните на ивички кисели краставички.
- 5
Деглазира се с виното и се добавят горчицата и доматеното пюре.
- 6
Месото се връща в тигана и се налива течната сметана. Овкусява със сол и черен пипер. Поднася се с картофено пюре.