Веган зайчета от бутер тесто
Продукти (16 парчета)
3 с.л. | кедрови ядки |
16 | червени и жълти чери домати |
няколко стръка | розмарин |
няколко стръка | мащерка |
1 скилидка | чесън |
50 | черни маслини |
50 г | сушени домати |
50 мл | овесена напитка K-take it veggie |
сол на вкус | |
млян черен пипер | |
2 пакета (по 270 г) | веган бутер тесто |
1 пакет (180 г) | био пастет патладжан K-take it veggie |
Съвет
-
Може да се използват и другите пастети K-take it veggie – силно пикантен, от домат и босилек, от гъби шийтаке.
Приготвяне
- 1
Кедровите ядки се запичат в тиган до златисто, оставят се да изстинат и се нарязват. Доматите се отцеждат и заедно с билките се нарязват на ситно.
- 2
Обеленият чесън, отцедените маслини и 2 с.л. от овесената напитка се слагат във висок съд и се разбъркват с ръчен пасатор. Сушените домати се нарязват на ситно, слагат се при маслините заедно с подправките и кедровите ядки, овкусяват се със сол и черен пипер.
- 3
Фурната се загрява на 180°C с вентилатор (200°C горен/долен реотан). Две тави се застилат с хартия за печене. Едното бутер тесто се намазва с маслиново-доматения крем и се покрива с другото.
- 4
Тестото се притиска леко и се нарязва на 16 ленти, завива се на зайчета. Те се намазват с останалата овесена напитка и се изпичат в предварително загрята фурна за около 15 минути до златисто. След изваждане от фурната се оставят да изстинат, сервират се с пастет от патладжан, домати, билки и украсени с маслини.