kaufland.bg/recepti
Великденска салата
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
4 | яйца |
2 | марули |
1 | връзка пресен лук |
1 | краставица |
5-6 | репички |
30 мл | зехтин |
сокът от 1 лимон | |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Твърдо сварените яйца се обелват и всяко яйце се реже на 6–8 парчета.
- 2
Марулите се почистват от външните листа, измиват се в обилно течаща студена вода и след като се отцедят, се нарязват на ситно. Пресният лук се почиства и също се нарязва на малки парчета. Краставицата се бели и се реже на кръгчета, а репичките се почистват от зелената част, измиват се и всяка се нарязва на 6 парчета.
- 3
В салатиера се поставят марулите, лукът, краставицата и репичките и всичко се разбърква. Салатата се посолява, подправя се със зехтина и лимоновия сок и се гарнира с яйцата.