kaufland.bg/recepti
Винен кебап с картофен крем
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
500 г | телешко месо за готвене Шеф месар |
4 | картофа |
2 | моркова Брей! |
1 | глава лук |
30 г | доматена паста |
30 г | масло |
1 бутилка | червено вино Мавруд Брей! |
дафинов лист | |
черен пипер и сол на вкус | |
червен пипер | |
маслиново масло K-Classic |
Приготвяне
- 1
Месото се запържва в тенджера до златисто.
- 2
Добавят се нарязаните на едро лук и моркови, доматената паста и всички подправки.
- 3
Налива се виното и около 300 мл вода или бульон и се готви на слаб огън за около 2-3 часа, докато месото омекне и стане на конци.
- 4
Картофите се сваряват в малка тенджерка с подсолена вода.
- 5
Готовите картофи се намачкват, докато са топли и се добавя маслото и сол на вкус. Разбърква се до получаването на крем и до поемането на цялото масло.
- 6
Когато всичко е готово, сервираме.