Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Гирос

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

4 бр. гръцки питки
600 г свинско месо (от плешката или филе)
1 розов домат
1 глава червен лук
1 ч.л. сух риган
1 ч.л. сух чесън
1 /4 ч.л. червен пипер
1 щипка канела
1 щипка индийско орехче
50 мл (+ за намазване) маслиново масло
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус

за дзадзикито:

200 г цедено кисело мляко
1 краставица
1 с.л. лимонов сок
2 стръка копър
1 скилидка чесън
сол на вкус

Съвет

  • За да може по-лесно да се нареже на тънко, месото се прибира във фризер. Оставя се там за известно време, но не бива да замръзва.


Приготвяне

    1

Месото се реже на много тънки парчета, които се слагат в плик за мариноване, заедно с лимоновия сок, маслиновото масло, ригана, стрития на паста чесън, червения пипер, канелата, индийското орехче, сол и черен пипер. Прибира се в хладилника за 4 часа.

    2

След това парченцата месо се пекат до златисто на сгорещена чугунена плоча, предварително намазана с маслиново масло.

    3

Питките се загряват върху същата плоча.

    4

Лукът се реже на полумесеци, а доматът – на тънки резени.

    5

Краставицата за дзадзикито се обелва и се нарязва на кубчета, копърът се наситнява, чесънът се смачква на паста. Разбъркват се с лимоновия сок, киселото мляко и сол на вкус.

    6

Топлите питки се намазват с малко дзадзики, слага се от месото, лукът и доматите, по желание се поръсва с риган. Завиват се и се поднасят.