kaufland.bg/recepti
Джамбалая
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
600 г | ориз |
300-400 г | крехко телешко |
250-300 г | кралски скариди |
1-2 ч. л. | краве масло |
къри (люто или сладко) на вкус за ориза | |
сол и бял пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Оризът се измива, сварява се добре и се овкусява със сол и бял пипер. Оставя се на топло.
- 2
Телешкото се нарязва на хапки с големина колкото тази на скаридите. Запържва се в нагорещен тиган заедно с маслото за 3-4 минути, добавят се 100 мл вода и се задушава още 10 минути, като се внимава да остане сочно и крехко.
- 3
Прибавят се скаридите и след не повече от 2 минути тиганът се дръпва от огъня.
- 4
Джамбалаята се поднася в добре затоплена чиния. За всяка порция в средата й се поставя от ориза, овкусен с къри. Около него се разпределят равномерно телешките хапки и скаридите.