Джинджифилови сладки
Продукти (12 парчета)
300 г | брашно |
100 г | кафява захар |
175 г | краве масло |
8 с. л. | кленов сироп |
2 ч. л. | сух джинджифил |
1 ч. л. | сода бикарбонат |
1 щипка | канела |
За глазурата
2 | белтъка |
350 г | пудра захар |
2 с.л. | лимонов сок |
1 | шушулка ванилия |
Съвет
-
Добре е преди да сложите сладките да се пекат, да ги оставите да престоят за 10-ина минути в хладилника, защото тестото е маслено и трябва да е стегнато преди печене. Глазурата трябва веднага да се покрие с фолио, защото много бързо изсъхва.
Приготвяне
- 1
Маслото и захарта се разбиват с миксер, докато станат на пухкава маса.
- 2
Прибавят се содата, джинджифилът, канелата, ванилията и кленовият сироп и отново се разбърква.
- 3
Слага се брашното и пак се разбърква, докато се получи хомогенно тесто. Оформя се като фитил, завива се в стреч фолио и се оставя да стегне в хладилник за около 20–30 минути.
- 4
След това се разточва с дебелина около 0,5 см и от него се изрязват сладки с различни формички.
- 5
Поставят се върху хартия за печене (ако са в тава с незалепващо покритие, не е необходимо) и се пекат в загрята на 180 градуса фурна за 10–12 минути.
- 6
Белтъците се разбиват с лимоновия сок, прибавят се ванилията и пресятата пудра захар, като се разбива на най-ниска степен с миксер (гъстотата може да се регулира със захар или вода). Оцветява се по желание в различни цветове.
- 7
След като сладките изстинат се украсяват с глазурата.