kaufland.bg/recepti
Джолан с кисело зеле и хвойна
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
400 г | обезкостен джолан (свински, телешки) |
1 | кисела зелка |
3 | картофа |
1 глава | лук |
8-10 зърна | хвойна |
1 ч.л. | ким |
1 ч.ч. | сухо бяло вино |
1 кубче | телешки бульон |
4 с.л. | гъша мас |
горчица на вкус | |
магданоз за поръсване |
Приготвяне
- 1
Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на едро.
- 2
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в маста. Зелето се нарязва на тънки ивици и се прибавя към лука. Задушава се около 15 минути, докато омекне.
- 3
Добавя се нарязаното на по-едри парчета месо. Подправя се с хвойната, кима, бялото вино и стрития телешки бульон.
- 4
Залива се с вряла вода, която трябва да покрие продуктите. Вари се на слаб огън около час и половина, като се проверява нивото на водата.
- 5
Готовото ястие се овкусява с горчица и се поднася, гарнирано със сварените картофи и поръсено с магданоз.