kaufland.bg/recepti
Домашен сладолед с пъпеш и кисело мляко
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (8 порции)
350 г | пъпеш Галия |
10 г | джинджифил |
200 г | нискомаслено кисело мляко |
50 мл | кокосово мляко |
90 г | мед |
1 с.л. | сок от лайм |
50 г свежи листа | мента |
Приготвяне
- 1
Пъпешът се обелва, отстраняват се семките и месестата част се нарязва на едри парчета. Джинджифилът се обелва и настъргва.
- 2
Киселото мляко се смесва с кокосовото мляко, меда и джинджифила и се разбива до гладка смес. Към парчетата пъпеш се добавят сокът от лайм и измитите и подсушени листенца мента. Всичко се пасира.
- 3
Пюрето от пъпеш и мента се разпределя в осем формички за сладолед, които се допълват с млечната смес. Във всяка формичка се поставя по една дървена клечка. Формите се оставят във фризер за 3-4 часа.
- 4
Сладоледът се изважда от формичките и се сервира веднага.